Konsultation og behandling af smådyr
Vi udfører konsultation, undersøgelse, operation mv. af hunde og katte.
Vi står klar til at vaccinere dit kæledyr. Med vaccinationen følger altid en sundhedsundersøgelse, da det er nødvendigt at have et indblik i dyrets sundhedstilstand, inden det vaccineres.
Vi følger vaccinationsanbefalingerne fra Den Danske Dyrlægeforening, som baserer sig på anbefalinger fra den internationale sammenslutning af dyrlæger (WSAVA).
Læs anbefalingerne her: https://www.ddd.dk/dyreejere/vaccination-af-hund-og-kat/
Neutralisering er en fællesbetegnelse for at sterilisere og kastrere hun- og handyr. På Vestermose Dyreklinik tilbyder vi neutralisering af heste (kastration), hunde, katte og kaniner.
Hudproblemer er en af de hyppigste årsager til dyrlægebesøg. Særligt hunde oplever ofte at have hudproblemer en eller flere gange i livet. Nogle af de hyppigste symptomer er øreproblemer, kløe, rødme, hårtab, poteproblemer og hævelser. Hudproblemer kan være anledning til stor frustration for både ejer, kæledyr og dyrlæge, da det ofte er komplekse sygdomme og en blanding af forskellige symptomer. Der kræves ofte flere besøg hos dyrlægen, og nogle gange har hudproblemer en mere kronisk karakter, hvor der også kan være tale om underliggende sygdomme, som giver anledning til hudproblemer.
Nogle hudlidelser er kroniske og forekommer hele livet hos dyret, dog med varierende intensitet. Forskellige faktorer kan spille ind og udløse et udbrud af symptomer. Den præcise årsag kan være svær at finde frem til, og i så fald gælder det om at finde en passende behandling, så dyret kan leve uden gener. Nogle racer er mere disponerede for hudproblemer end andre, og i nogle racer kan man også se hudproblemer figurere i visse ”linjer”, dvs. der i høj grad ses en arvelighed.
Vores dyrlæge Marika har taget ekstra kurser i dermatologiske lidelser hos hunde og katte. En udredning for et hudproblem kan bestå i en lang række af tests, blodprøver, prøver fra huden (celleprøver, svaberprøver, osv.), evt. biopsier og i nogle tilfælde kan behandlingen også være en del af diagnosticeringen.
Vi har et moderne, veludstyret laboratorie med mulighed for analyse af blodprøver, afføringsprøver (på heste), urinprøver, sædprøver osv. Vi laver også ormeprøver på heste i forår og efterår. Disse kan indleveres efter aftale. Laboratorieprøver kan som udgangspunkt kun indleveres efter aftale med en dyrlæge eller sygeplejerske. Generelt er det en god ide, at prøverne er så friske som muligt.
Urinprøver skal i reglen analyseres indenfor en time, efter de er opsamlet. Derfor er det ofte mest praktisk, at disse udtages/opsamles på klinikken. For at holde urinprøver så sterile som muligt, skal de udtages direkte fra blæren (af en dyrlæge), men dette afhænger selvfølgelig af problemet.
Afføringsprøver kan opbevares køligt (men ikke i køleskab) hjemme et par dage, før de analyseres.
Skal din hund eller kat have taget blodprøver, er det som udgangspunkt en god idé, at dyret møder fastende. Dyret må selvfølgelig altid have adgang til vand. Meget unge dyr (killinger eller hvalpe) bør ikke faste ret længe, og faste af disse bør derfor kun ske i samråd med dyrlægen.
På Vestermose Dyreklinik gør vi os umage for at give dig og dit dyr en tryg oplevelse, når dit dyr skal i narkose.
Vi udfører alle former for bløddelskirurgi. Bløddelskirurgi omfatter alle operationer, som ikke har noget med knogler at gøre. Dette kan være sterilisationer, fjernelse af knuder, operationer i eller omkring øjnene, fjernelse af analkirtler og meget mere. Vi tilbyder desuden en bred vifte af knogleoperationer, herunder reparation af korsbånd (TPLO og MMP), stabilisering af frakturer, fiksation af løse knæskaller og meget mere. Vores dyrlæge Martin har taget ekstra kurser i kirurgi, og det er derfor ham, der tager sig af de mere komplicerede kirurgiske patienter. Det er udelukkende ham, der laver knogleoperationer.
Hvis du har spørgsmål angående vores operationer eller vil høre mere, så tag kontakt til klinikken.
Hos Vestermose Dyreklinik tilbyder vi CO2-laser kirurgi, som en af få klinikker på Sjælland. Der er en række fordele ved brug af kirurgisk laser.
Læs mere her
Vi har stor erfaring i reproduktion hos smådyr. Vi tilbyder brunstkontroller, inseminering (både med frisk- køle- og frostsæd), samt tjek af både tæve og hvalpe på relevante tidspunkter.
Vidste du, at tandsygdomme er en af de hyppigste lidelser vi ser hos familiedyr?
Læs mere om behandlingsmulighederne
Vi råder over det nyeste udstyr til billeddiagnostiske undersøgelser af kæledyr. Vi har et moderne røntgenapparat som vi både anvender til planlagte og akutte procedurer. Ultralydsscanning er også et vigtigt redskab i udredning af mange lidelser hos kæledyr, samt ved drægtighedsforløb og fødsler og her råder vi over flere moderne scannere så vi sikrer den bedst mulige kvalitet af billeder. Klinikken har desuden mulighed for endoskopi, både af mave-tarmkanalen, lungerne og mindre dele som f.eks. næsehulen eller urinrøret. Dette kan være meget nyttigt ved fjernelse af mindre fremmedlegemer i næse eller ører.
PennHIP
Udover almindelige HD-, AD- og OCD-billeder tilbyder vi også PennHIP-screening. PennHIP står for Pennsylvania Hip Improvement Program, og blev udviklet tilbage i 1983. Metoden har til formål at reducere risikoen for udviklingen af hofteledsdysplasi hos hunde. Metoden baserer sig på en række røntgenbilleder, som er med til at vurdere hofternes løshed. Løsheden fungerer som en prognostisk indikator for udviklingen af hofteledsdysplasi, der i værste tilfælde vil kunne sætte sig som slidgigt i hofterne.
Når der bestilles tid til en PennHIP, vil der blive taget tre røntgenbilleder:
Det første er et klassisk billede af hoften.
Det andet er et billede hvor hoftehovedet trykkes helt ind i hofteskålen.
Det tredje er et billede hvor hoftehovedet bliver trykket ud af skålen, så langt som hofteleds ligamentet tillader det.
Ud fra de tre røntgenbilleder udarbejdet vi en rapport, der fortæller om hofternes løshed samt holdbarheden. Det er ikke smertefuldt for hunden, eller skadeligt på nogen måde.
PennHIP er den mest nøjagtige og præcise metode, som kan bruges til at måle løsheden i hofterne på hunde. Metoden kan benyttes på hunde helt ned til 16 uger, hvilket giver gode forudsætninger for at arbejde med hunden og forebygge skader. Vi forholder os helt objektivt ved udredningen, da hofternes løshed udregnes af en computer. Der bliver desuden udarbejdet en rapport hvor hundens hofter sammenlignes med andre hunde i samme race. Dette gøres gennem PennHIPs database – endnu en årsag til hvorfor denne metode er den bedste på markedet.
Haltheder hos hunde og katte kan skyldes en lang række af årsager, og nogle af dem kræver kirurgisk behandling. Vi tilbyder en bred vifte af ortopædkirurgiske operationer, korsbåndsoperationer, knæskaloperationer, behandling af akutte frakturer og meget mere.
Vestermose Dyreklinik tilbyder kiropraktik til hunde.