Operation og narkose

På Vestermose Dyreklinik gør vi os umage for at give dig og dit dyr en tryg oplevelse, når dit dyr skal i narkose. Vores sygeplejerske Louise har efteruddannet sig i anæstesi, og hun er derfor ansvarlig for vores anæstesiprocedurer. Disse opdateres løbende, og fagligheden sættes højt.

Inden narkosen

Typisk modtager vi dyrene om morgenen, og de bliver hentet igen efter middag. Forud for indlevering af dyret er det vigtigt, at dyret har fastet i minimum 6-8 timer. Det betyder for de fleste dyr, at de kan få aftensmad, men ikke morgenmad. De må altid have adgang til vand. For unge dyr (killinger og hvalpe) skal de kun faste i maks. 4 timer, og det er en god ide, hvis de får en lille ”madpakke” med, som de kan få lov at spise efter narkosen. Unge dyr er mere følsomme for faste, da deres blodsukker ikke er så stabilt som hos voksne dyr. Forud for narkosen kan det være en god ide at få taget en blodprøve for at tjekke, at alt er, som det skal være. Dette gælder særligt for ældre og syge dyr, men også hos midaldrende, og tilsyneladende raske, dyr kan det blive anbefalet af dyrlægen.

Efter narkosen

Når du henter dit kæledyr, får du information fra personalet om forløbet og den efterfølgende behandling hjemme. Ofte bliver der udleveret medicin, som skal gives hjemme.

Det er normalt, at dyret er træt og lidt påvirket af narkosen. Det skal aftage løbende, og den følgende dag kan du forvente, dit dyr er sig selv igen. Er det en smule mere træt end normalt, er det dog forventeligt. Når dit kæledyr fortsat er påvirket af narkosen, er det vigtigt at:

  • Dyret har trygge, rolige og varme omgivelser. Hvis det er et lille dyr (lille hund eller kat), er det endnu vigtigere, at det bliver holdt varmt, da kroppen har svært ved at temperaturregulere efter narkosen.
  • Undgå samvær med andre dyr og børn så vidt muligt. Det er vigtigt, at der er ro omkring dyret.
  • Dit kæledyr ikke er alene, før det er blevet sig selv igen.

Det er normalt, at dit kæledyr ikke har stor lyst til mad efter narkosen. Dog skal det gerne spise den følgende dag. Hvis dit kæledyr har et plaster på det ene forben (efter dets venekateter), må du gerne tage det af, når I kommer hjem.

Det er selvfølgelig vigtigt, at klinikken kontaktes, hvis der opstår spørgsmål, eller hvis dyret pludseligt er usædvanlig sløvt eller ikke er kontaktbart.

Vi bestræber os på, at forløbet skal være så trygt som muligt. Fortæl os gerne, hvis du har bekymringer forud eller efter narkosen, så vi kan tage en snak om det.